Banguide

INDEX 8

143

107

Klurigt öppningshål om du inte slår rakt. Bunkrar både till vänster och höger om green.

INDEX 2

455

345

Här gäller det också att slå rakt. Out mot flygfältet på hela högersidan och en elak damm eller bunker på vänstersidan efter utslaget. Se upp för den andra dammen mitt i banan vid andra eller tredje slaget. Spela vänster om den dammen så är det lugnt.

INDEX 14

163

130

Svårträffad green som sluttar åt vänster. Slår du för långt sätter du den dolda bunkern bakom green i spel och i värsta fall även dammen bakom greenen.

INDEX 6

485

385

Ropa fore vid slag åt höger. Hålet är ett dogleg vänster men om du slår rakt över krönet på andra eller tredjeslaget så har du ett bra inspelsläge sen. Glöm inte att ringa i klockan när ni puttat klart.

INDEX 16

147

142

Inga dolda konstigheter. Dammen till vänster slukar en del bollar dock. Förmodligen banans ”plattaste” green.

INDEX 4

335

265

Långt och rakt är inte fel här. Bunkrarna på högersidan är lite mer elaka än den till vänster.

INDEX 10

435

365

Ropa fore vid slag långt åt vänster. Dammen till höger är närmare än man tror vid andraslaget. Spela antingen kort om dammen eller sikta till vänster om den.  Observera outen bakom green om du försöker nå på två slag.

INDEX 12

140

107

Ord är överflödiga. Dammen har slukat måååånga bollar. Slå rakt eller lite till höger. Men inte för långt till höger för flygfältet är out.

INDEX 18

245

210

Vågar du försöka driva greenen? Slår du till vänster så ropa fore allt vad du orkar för det står troligtvis folk på ettans tee. Rangen till höger är out.

INDEX 7

335

265

Ett hål med många spelvarianter. Out både på vänster och höger sida. Till första diket är det ca 240 meter från tee 54 och ca 170 meter från tee 43. Vid ett misslyckat utslag rekommenderas att landa andraslaget på ”ön” mellan dikena. Vid bra utslag kan det vara värt att gå för green på andraslaget. Tänk bara på att flygfältet ca 20 meter bakom green är out.

INDEX 5

475

365

Se upp för spelare till vänster på hål 7. Lång par femma där man är fantastiskt nöjd om man ligger vid/på greenen efter tre slag. Dogleg vänster men det ser man från tee.

INDEX 17

100

85

Banans mest frekventa HIO-hål. Men det gäller att slå rakt förstås. Bollar till vänster är svårhittade.

INDEX 15

305

220

Driver eller inte driver? Kort par fyra men en damm på högersidan ca 70 meter från green som inte riktigt syns från tee. Säkrast att slå ut med järn eller hybrid mitt i fairway.

INDEX 13

310

245

Ännu en kort par fyra. Dogleg höger med dammar på högersidan och ett dike på vänstersidan. Järn eller hybrid duger gott här också. Observera det dolda diket bakom greenen om du slår för långt på inspelet.

INDEX 1

375

285

Nu börjar det riktigt svåra på Uddevalla GK. Banans svåraste hål (index 1). Antingen slår du fram dig kort före dammen med ett järn eller så drivar du rakt. Smalt landningsområde så raka slag är att föredra. Ofta motvind på det här hålet som givetvis påverkar om bollen hamnar i dammen eller flyger över.

INDEX 3

360

310

Ropa fore vid slag åt höger. Kullen till vänster kan dölja greenen för dig men sikta på den röda reflexen i trädet bakom greenen. Två bunkrar till höger före green också om du blir kort.

INDEX 11

194

148

Lång par trea med svårträffad green. Ett bra alternativ är att lägga sig lite kort i svackan före green om du inte når in på ett slag.

INDEX 9

355

300

Dogleg vänster. De riktigt långtslående genar över outen på vänstersidan för att hamna på andra sidan diket. Mycket risk i det slaget. Säkrast att slå ett rakt slag och gå över diket på andraslaget