Vägen till Grönt Kort

För Grönt Kort görs speltest med någon i klubbens Fadderpool som är erfarna golfare eller valfri spelkamrat med hcp 36 eller lägre. Vid avklarad och godkänd test får du ett start-hcp på 54.

Ett speltest kan göras hur många gånger du vill och kan genomföras på en Pay and Play – bana, korthålsbana eller en golfklubb med en ”riktig” bana som tillåter spel för dig som är under utbildning men som ännu inte har Grönt Kort. Du kan spela på Uddevalla GK eller korthålsbana.  Spelar du på annan bana än Uddevalla GK betalar Du  greenfee (dagsavgift) till den klubb/bana du spelar på. Speltestet kan utföras på något av nedan tre alternativ där du själv väljer det som passar dig bäst:

• Du spelar 9 hål. Herrar från 150 meter (gul-svart pinne)  och damer spelar från ca 100 meter (markerat med röd platta). 4 slag = ger 3 poäng, 5 slag ger = 2 poäng, 6 slag = ger 1 poäng. 7 slag eller fler ger 0 poäng. För att klara ”Grönt kort” skall du klara att få ihop mellan 15 och 18 poäng på 9-hål vid 2 tillfällen alternativt 18 poäng vid 1 tillfälle.
  • Du spelar en korthålsbana som består av minst 6 hål och klarar 6 slag i snitt eller bättre för Damer. Herrar måste klara banan på i snitt 5 slag/hål eller bättre.
  • Du spelar från valfri tee och klarar 18 poäng eller bättre över 9 hål på motsvarande 54 i hcp. Din markör, spelkamrat med hcp 36 eller lägre, hjälper dig med räkningen.

Efter Grönt Kort

Vid avklarad och godkänd test registrerar du ditt medlemskap och får då ett golf-id

När du tagit grönt kort är nästa delmål hcp 36,0. Hcp-ändringar via Min Golf eller kansliet.

Stegen till Gröna Kortet

Kurs Praktik